City House Westend

New urbanity as a link between nature and architecture in the Munich Westend

The high-quality, mixed residential complex aims to create something new and at the same time to become a part of the quarter in a vibrant interaction of both public and private.

The urbanistically predominant joints in the block edge are to be taken up as passageways in order to open the external spaces to the public, to reach the inner court and to ensure access to the flats at the same time. The roof surfaces offer likewise a freely accessible roof garden on the courtyard house.

Flexible overlapping use of living and work has been created to connect personal requirements and life phases with the individual need for community. The compact floorplan layout offers high-quality living. Polyfunctional rooms can be added to the flat according to context.

Flowing rooms and overlapping uses, courtyard-facing green living, street-facing urban living, as well as public trade tied up with living on the ground floor, whose atmospheric entrance area is multifunctional through the linking between living, restaurants and common room, confer versatility on the building and thereby generate a considerable added value for the inhabitants as well as the neighbourhood.


Project data

Location

Munich

Client

C7 Gruppe, Munich

Area

Floor area 6,300 sq.m., 65 residential units, lobby and café, underground garage

Start of construction

Estimated 2021

Team

Sebastian Klich (project manager), Carlos Moya, Felix Niemeier, Robert-Christoph Tubbenthal

© beyond visual arts GmbH

Ground floor

First Floor

Second Floor

© beyond visual arts GmbH